Ira, co masz na myśli "[...]drukuję [...] i inwentaryzację [...]?
Rozumiem "spis z natury", bo jest "gotowiec", ale skąd bierzesz "inwentaryzację"?
Czy sama robisz w odrębnym "programie" i czym to się różni od spisu?
Jak się wprowadza inwentaryzację w MKR, to jest okno na kwotę (zakładka Księgowość - PKPiR). Ja wpisuje wartość ze "spisu z natury", która następnie pojawia się w kol. 16 PKPiR - u mnie "0", a u Ciebie np. "1".
Czy coś przeoczyłem?
Co do DW mojego, niestety robię asekuracyjnie, czekając cierpliwie, aż ktoś powie, że jest to błędne, a że jest, to prawie jestem pewny, chociaż wielu księgowych też ma mieszane uczucia, patrząc na program (instrukcje).
Niemniej ufam, że Twórcy programu dadzą tu jednoznaczną odp., o co ich proszę.
KinZ, pozwolisz, że poddam w wątpliwość twierdzenie:
> "Jesli chodzi o program MK, nie wprowadza sie go do ewidencji śr.trwałych"
Ogólnie zgadzam się z przedstawionymi zasadami (kwotami), tylko problem w tym, że ja go dłużej używam niż rok.
Z drugiej strony patrząc po wersjach programu, można by rozważyć, czy jego "życie" przekracza rok, skoro są aktualizacje?
> kupując zawsze prosze o fv
Co masz na myśli gazetę czy program, jeżeli zakupujesz go oddzielnie?
Mnie się zawsze pytają, czy chcę płytę.
Nie zastanawiałem się nad sensem pytania, bo to zdawało mi się oczywiste.
Teraz, po Twojej wypowiedzi domniemam, że z kiosku mogę na płytkę otrzymać FV?
Dobrze myślę? Jeżeli tak, to problem znika, wklepuję w 13,a co będzie, kiedy po roku jego używania zapytają się dlaczego i na jakiej podstawie użytkuję (a w dodatku aktualizacja zrobiona)? Przyjdzie zapłacić...
Kolejna wątpliwość, to na "opakowaniu" płyty z roku 2009 czytam "Kod kreskowy dla ceny Rzeczpospolitej z płytą CD" - chyba jednak błędnie domniemam.
Może z "gazetą" jest "jako zabawka", a dla firm oddzielna dystrybucja i prawa w tym zakresie?
Pozdrawiam,
D.